SR20DET wiring into 510

New posts disabled. Archived technical discussion about the Datsun PL510
Crevier
Posts: 143
Joined: 06 Apr 2007 19:42

RE: REVISED DIAGRAM

Postby Crevier » 22 Apr 2007 12:07

yes the KA wire up like this might have some little changes but it's basically like this

User avatar
icehouse
Posts: 2969
Joined: 17 Jul 2005 17:06
Location: Everett Wa

RE: REVISED DIAGRAM

Postby icehouse » 22 Apr 2007 12:28

The only difference is there is no Blue / Red stripe (THICK wire) on the KA harness. Everything else is the same. No need for another write-up.
I liked Hainz better...... Can we trade back?

User avatar
510-Trevor
Supporter
Posts: 1362
Joined: 03 Mar 2007 18:34
Location: Calgary, Alberta

RE: REVISED DIAGRAM

Postby 510-Trevor » 22 Apr 2007 17:10

Just to let everyone know. I produced this diagram using the sketches provided earlier in this discussion, and not from my own experience.
I was hoping to get more people involved with checking the diagram, not just for its correctness, but to see if there is perhaps more that could be added.
Once this is one is set up, it would not take much time at all to modify it for other applications (KA, CA, RB, etc.) So that they could be posted in 'sticky' threads.
I look forward to your input.

Thanks, Trevor.
1972 Yellow 4dr - 1972 Red 2dr

User avatar
icehouse
Posts: 2969
Joined: 17 Jul 2005 17:06
Location: Everett Wa

RE: REVISED DIAGRAM

Postby icehouse » 08 May 2007 00:44

Hey trevor I did it this way on my buddies car, what do you think (well my old car :D )

Image


Image
Image
Image
I liked Hainz better...... Can we trade back?

User avatar
jason
Supporter
Posts: 4957
Joined: 13 Sep 2004 18:00
Location: Richmond, British Columbia, Canada

RE: REVISED DIAGRAM

Postby jason » 08 May 2007 07:26

Nice job Jeff. I like it!
Jason

User avatar
icehouse
Posts: 2969
Joined: 17 Jul 2005 17:06
Location: Everett Wa

RE: REVISED DIAGRAM

Postby icehouse » 08 May 2007 09:51

Thanks Jason :D
I liked Hainz better...... Can we trade back?

SMITHENGINEERED
Posts: 253
Joined: 10 Jan 2007 12:35
Location: Louisville, Kentucky

Postby SMITHENGINEERED » 02 Aug 2007 12:52

Just a question, but what if I am not using the stock 510 fuse panel what do I do with the black wire? Also what kind of 4 prong relays are being used? :D

SMITHENGINEERED
Posts: 253
Joined: 10 Jan 2007 12:35
Location: Louisville, Kentucky

Postby SMITHENGINEERED » 03 Aug 2007 15:40

Anyone? :D

Crevier
Posts: 143
Joined: 06 Apr 2007 19:42

Postby Crevier » 03 Aug 2007 17:18

for the black wire, use any 12v switch by the ignition ''on''

for the relay use standard 4 prong (2 for coil, 2 for contact) Nissan OEM green or blue one do the job perfectly

Crevier
Posts: 143
Joined: 06 Apr 2007 19:42

Postby Crevier » 03 Aug 2007 17:31

for the black wire, use any 12v switch by the ignition ''on''

for the relay use standard 4 prong (2 for coil, 2 for contact) Nissan OEM green or blue one do the job perfectly

SMITHENGINEERED
Posts: 253
Joined: 10 Jan 2007 12:35
Location: Louisville, Kentucky

Postby SMITHENGINEERED » 03 Aug 2007 17:45

Sweet thanks!
I have found a guy to take my harness and wire it up based off of the supplied diagram for $100.

Crevier
Posts: 143
Joined: 06 Apr 2007 19:42

Postby Crevier » 03 Aug 2007 18:49

that's cheap!

this thread should be sticky

SMITHENGINEERED
Posts: 253
Joined: 10 Jan 2007 12:35
Location: Louisville, Kentucky

Postby SMITHENGINEERED » 03 Aug 2007 19:03

Crevier wrote:that's cheap!

this thread should be sticky


It is cheap, but not guaranteed to work since he has never wired one up for a 510......lol

User avatar
mesojdm
Posts: 523
Joined: 09 Jan 2007 09:52
Location: NOR*CAL
Contact:

Postby mesojdm » 15 Oct 2007 17:23

just to bring this back from the dead....My car wouldnt start after I sent the whole harness to a "sr specialist" and had it
"rewired"...what a wastew $ that was. ANyways..he tried using the OEM relays..and when I took it all apart it was all wrong
I used icehouse's diagram and its prefect! except... It kept cranking and cranking wouldnt start. Fuel pump was working, injectors
and coil packs all had power ...sooo from another source There was a small yellow wire coming out of the ECU and I was told it
needed a "start signal" so I hooked it to my started switch and VIOLLA! fired right up. Now...just gotta figure out how to wire in a aftermarket
tachometer. My defi is connected to the "yellow/red" but its not reading anyhting...Im going to test BAZ's solution of a ~5k pull-up resisitor wired
in between:D

User avatar
icehouse
Posts: 2969
Joined: 17 Jul 2005 17:06
Location: Everett Wa

Postby icehouse » 15 Oct 2007 18:15

What engine do you have? On the s13 engines its a orange wire....... Did I label it wrong? Heavythrottle.com http://www.srswap.com/faq/index.asp agrees with me :D Glad to hear its running, the cost of using my diagram is a ride in your car :) haha I want some pics of the wiring, gotta compare it to my classy wiring :D I should post some pics of my sr wiring in my 2 door to.
I liked Hainz better...... Can we trade back?


Return to “Technical - Archive”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests