280z VQ35HR swap help

View and post your Nissan/Datsun project(s)
User avatar
PoorMtnKid
Supporter
Posts: 1185
Joined: 28 Aug 2010 14:43
Location: Las Vegas NV

280z VQ35HR swap help

Postby PoorMtnKid » 04 May 2017 20:05

Over the last year I've been helping a friend swap aVQ 35 HR into his 75 280Z. We purchased a wiring harness from a place called Z specialties that is basically a four wire hook up. At this point I am confident I have all the wiring done correctly but this is the problem we are having . To power the ECU the wiring company suggested to pull 12 V from the ignition to a relay. Using a multi meter with the key in the on position we have 12 V before and after the relay . When cranking to start the engine the volts drop to zero . The engine did fire twice last night but that was it .

I assume some of the wiring harness is similar on the Z cars , and I know a lot of the 510 people here also are knowledgeable about Z cars. Does anyone know why the volts will drop during cranking ?

We have ran a ground from the negative post on the battery to the body and also tried to starter a bolt thinking it could be a bad ground but that did not solve the issue . Any ideas or suggestions would be greatly appreciated, thanks
looking for pass. side arm rest

User avatar
icehouse
Posts: 3098
Joined: 17 Jul 2005 17:06
Location: Everett Wa

Re: 280z VQ35HR swap help

Postby icehouse » 04 May 2017 20:25

Wait so did you try hook the suggested key power wire straight to the battery? Seems like you have it hooked to the wrong position on the ignition.
"People don't like it when shit doesn't match their rule of thumb." Sam

User avatar
PoorMtnKid
Supporter
Posts: 1185
Joined: 28 Aug 2010 14:43
Location: Las Vegas NV

Re: 280z VQ35HR swap help

Postby PoorMtnKid » 04 May 2017 20:38

icehouse wrote:Wait so did you try hook the suggested key power wire straight to the battery? Seems like you have it hooked to the wrong position on the ignition.


We did , it would start run for a few seconds and die.
looking for pass. side arm rest

User avatar
Heinrich
Posts: 100
Joined: 11 Jan 2013 03:37

Re: 280z VQ35HR swap help

Postby Heinrich » 04 May 2017 22:01

from memory some older ignitions took away power from the acc position while in starting position.this might be the problem?

maybe give the ecu power directly from battery power(through a fuse) as a test just to see if it solves the problem.
Nissan ecu's also need a start signal, just double check that it is present when needed.
Progress is slow, but it is progress non the less.

User avatar
PoorMtnKid
Supporter
Posts: 1185
Joined: 28 Aug 2010 14:43
Location: Las Vegas NV

Re: 280z VQ35HR swap help

Postby PoorMtnKid » 07 May 2017 13:56

Thanks Heinrich, this helped me resolve the issue. I found a wire that had the volts during cranking and tied that plus my other wire to the same relay and viola !

Mods this can be deleted now.
looking for pass. side arm rest


Return to “Non PL510 Projects”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest