Vg33 wiring

Problems, ideas and comments specific to engine swaps.
User avatar
lovememydatsun
Posts: 23
Joined: 24 Jan 2013 08:50
Location: Montebello ca

Vg33 wiring

Postby lovememydatsun » 01 Nov 2017 12:30

Hey guys, so currently I’m am in the process of swapping a vg33 on my 510, and I was wondering would i be able to use an automatic Nissan Quest ecu and harness to start my car up even if I have a 5 speed installed? Any info would help. Thanks.

User avatar
okayfine
Supporter
Posts: 14128
Joined: 12 Nov 2007 23:02
Location: Newbury Park, CA

Re: Vg33 wiring

Postby okayfine » 07 Nov 2017 17:25

Apropo of nothing specific to your question, but I ran a '95 KA24DE on an auto ECU and harness even though I had a manual trans. Wiring also wanted the crank position sensor mounted in the bellhousing, which I did not have hooked up either. No problems, ran great.
Because when you spend a silly amount of money on a silly, trivial thing that will help you not one jot, you are demonstrating that you have a soul and a heart and that you are the sort of person who has no time for Which? magazine. – Jeremy Clarkson

User avatar
icehouse
Posts: 3098
Joined: 17 Jul 2005 17:06
Location: Everett Wa

Re: Vg33 wiring

Postby icehouse » 07 Nov 2017 19:56

I can't say for sure but I don't think it will work. Of coarse I can't remember for sure but I was at a buddies legit shop, he was working on a customers van (can't remember which one, but not a nissan) with a VG and it won't run with the crank sensor unplugged. So unless you plan on added sensor it might need I would find the Nissan stuff you need.
"People don't like it when shit doesn't match their rule of thumb." Sam

User avatar
Heinrich
Posts: 100
Joined: 11 Jan 2013 03:37

Re: Vg33 wiring

Postby Heinrich » 07 Nov 2017 22:30

i have used Automatic Nissan J30 Maxima ECU's twice on manual VG33 setups without any auto stuff connected.
worked without any hassle.

Reason i used them is because there was no security systems (NATS) on Maxima ecu and the ECU fit the Pickup Loom we have here.

not sure if Quest and maxima works exactly the same tho.
Progress is slow, but it is progress non the less.


Return to “Engine Swap”



Who is online

Users browsing this forum: 510rob and 1 guest